Naar Avignon

Woensdag 7 april 2010.

De weersvooruitzichten voor Zuid-Frankrijk zijn niet goed.

Daarom hebben we besloten te vertrekken en zo langzamerhand weer richting Nederland te rijden.

We hebben alle tijd, dus doen we het lekker rustig aan.

Na een lekker stukje stokbrood, een croissantje en een heerlijk bakje koffie hebben we onze boel ingepakt en zijn we vertrokken.

Ons doel voor vandaag is de stad Avignon, ruim 200 kilometer rijden.

De rit ernaar toe verliep voorspoedig en rond de klok van 12.45 uur reden we de camping in Avignon op.

De camping op zich stelt niet zo veel voor maar de ligging is werkelijk fantastisch: ongeveer 800 meter verwijderd van de historische binnenstad van Avignon.

Na heerlijk te hebben geluncht in de camper zijn we met de benenwagen Avingnon gaan verkennen. Wat een bijzondere stad.

Met name een bezoek aan het pauselijk paleis (er hebben in een grijs verleden negen(!) pauzen geregeerd vanuit Avignon omdat Rome te onveilig was) was een indrukwekkende belevenis.

Ook een bezoekje aan de beroemde Pont de l'Avignon stond op ons lijstje: dus we hebben de daad maar bij het woord gevoegd.

Later op de middag begon het zachtjes te regenen en besloten we terug te lopen naar de camper.

Dit was een behoorlijke wandeling want natuurlijk waren we weer te ver doorgelopen zodat we een heel eind terug moesten lopen.

Moe maar voldaan kwamen we terug bij de camper en wat kan een kopje thee/pilsje dan lekker smaken.

In de camper hebben we lekker gelezen en Harry heeft Bami klaargemaakt.

Gelet op het slechte weer (het regent nog steeds alleen niet zo zachtjes meer als vanmiddag) hebben we in de camper de afwas gedaan. Ook dit ging prima.

We zien wel weer waar we moren terecht komen.

Groetjes.